Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΙΝΕΟ

Το κλίμα  στον Ερινεό Αιγιαλείας είναι πια «πολεμικό» από τις 4 περίπου τα ξημερώματα, οπότε και τα μηχανήματα του εργολάβου, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν τις χωματουργικές εργασίες για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ

 Παρά τις όποιες αντιδράσεις των κατοίκων, τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί, έχοντας όμως ως «ασπίδα» προστασίας οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες ακόμη ένστολους από την Αχαΐα και όμορες περιοχές. 


Οι κάτοικοι μπορεί να έχασαν την πρώτη «μάχη», δεν καταθέτουν όμως τα όπλα, καθώς χθες αντιπροσωπεία τους μαζί με τον νομικό τους εκπρόσωπο, Γιάννη Σταυρόπουλο, επισκέφθηκαν τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, ενώ περιμένουν και την εκδίκαση της αγωγής στις 21 Μαΐου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αιγίου, κατά την οποία ζητούν να λήξει η αμφισβήτηση της ύπαρξης ρέματος που τέμνει τη «λεκάνη» του ΧΥΤΑ, συνεπώς το έργο πρέπει να ακυρωθεί.

«Μπήκαν νύχτα σαν τους κλέφτες και αυτό νομίζω ότι λέει πολλά. Ξεκίνησαν τις εργασίες, παρά το γεγονός ότι είναι παράνομοι. Μάλιστα, τίθεται και ζήτημα παρακώλυσης συγκοινωνιών, αφού δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε κανέναν κάτοικο, ακόμη και αν αυτός θέλει να πάει στα χωράφια ή στη δουλειά του. Ολη η περιοχή έχει αποκλειστεί. Το πρωί άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες και οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή αντίκρισαν πρωτοφανή αστυνομική δύναμη, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά. Θα συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων, Γιάννης Σταυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: