Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Άκαρπη η συνάντηση κατοίκων Δυτ. Αιγιάλειας με το Δήμαρχο για την "Παπανικολού"


  Μετά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού την Τρίτη 16-04-2013 με την επιβολή των ΜΑΤ, κάτοικοι της δυτικής Αιγιάλειας έκαναν πορεία προς το δημαρχείο Αιγιάλειας και ζήτησαν αντιπροσωπεία τους να μιλήσει με τον δήμαρχο Αιγιάλειας. 

 Η συζήτηση κράτησε περίπου μια ώρα και οι πρόεδροι των κοινοτήτων που ήταν παρόντες παρουσίασαν στοιχεία για τον ΧΥΤΑ. Μεταξύ άλλων έδειξαν και τη μελέτη της Περιφέρειας στην οποία  βασίζεται το έργο, η οποία περιέχει χάρτη της Ναυπάκτου! Ζήτησαν να γίνει συνάντηση με τους κ. Κατσιφάρα, Αγγελάκα και τον ίδιο το Δήμαρχο για να καταδείξουν τις παρανομίες που έχουν συμβεί σε αυτήν την υπόθεση, αλλά και να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα.
  Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ήταν αρνητικός και στα δύο και αποποιήθηκε της ευθύνης,  αφού όπως είπε, το έργο το κάνει η Περιφέρεια και όχι ο δήμος. Η συζήτηση είχε αρκετή ένταση και μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρακόπουλος είπε "Έχει πάρει ο εργολάβος 1.600.000€. Έχουν πληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Σύνολο 3.500.000€ Κάποτε έπρεπε να ξεκινήσει το έργο. Τα ΜΑΤ δεν τα έφερα εγώ ούτε η Περιφέρεια, τα έφερε η κατασκευάστρια εταιρία."
  Αυτά τα λόγια εξόργισαν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι απάντησαν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες  στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια αλλά θα κάνουν και αγωγές για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
  Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν και έδωσαν ραντεβού για την  Δευτέρα 21-04 στην Περιφέρεια. 

απόσπασμα από τη συζήτηση με το δήμαρχο

Δεν υπάρχουν σχόλια: