Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση σε εργολάβο και Δήμαρχο σχετικά με την κατασκευή σκουπιδότοπου στην «Παπανικολού»

Κύριε Κωνσταντίνου,
Γνωρίζετε πολύ καλά εσείς καθώς και όλοι οι αρμόδιοι (Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, Περιφέρεια, Δήμος) ότι το έργο αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ και η λαϊκή βούληση με οποιοδήποτε κόστος δεν θα επιτρέψει να γίνει. Κατά τη διαδικασία εξέτασης των ασφαλιστικών μέτρων, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι θέλετε να ξεκινήσετε ένα έργο, χωρίς να έχετε την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ υδρογεωλογική μελέτη και την οριοθέτηση του ποταμού Φοίνικα, όπως ρητά αναφέρεται στη σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο υπεργολάβος. Ψεύδεστε λοιπόν όταν λέτε ότι «ο φάκελος του έργου διαθέτει όλες τις απαιτούμενες μελέτες».  Το πιο ωραίο δε είναι που λέτε πως μελλοντικά θα γίνει Χ.Υ.Τ.Υ.  Δεν γνωρίζετε ότι ο Χ.Υ.Τ.Υ, δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το Χ.Υ.Τ.Α.; Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν: είτε δεν γνωρίζετε τι είναι Χ.Υ.Τ.Υ. και ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη εργοστασίου κοντά στο Χ.Υ.Τ.Υ. ώστε να καταλήγουν εκεί τα υπολείμματα, είτε νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με ηλίθιους.
Το «ατύχημα» όπως χαρακτηριστικά λέτε στη δήλωσή σας που συνέβη στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου (άλλωστε και στην Αιγείρα ατύχημα ήταν), αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια στην κατασκευή του έργου ούτε 100%, πόσο μάλλον 1000% όπως χαρακτηριστικά λέτε. Μιλάτε για ένα έργο που όλοι γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την περάτωσή του.  Το ΕΣΠΑ στο οποίο ελπίζετε, ΔΕΝ διαθέτει χρήματα για Χ.Υ.Τ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η Ε.Ε. έχει απαγορεύσει την κατασκευή τους. Το 1-1.5 εκατ. €, που υποτίθεται ότι έχετε, φτάνει δεν φτάνει να «χορτάσει τις τρύπες» που θα ανοίξετε. Θα κατασκευάσετε λέτε, τρεις γεωτρήσεις, 2 κατάντη και 1 ανάντη που θα ελέγχουν τα νερά σε περίπτωση διαρροής.  Αυτό από μόνο του δείχνει ότι είναι αδύνατον να κατασκευαστεί έργο ασφαλές, γιατί διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν έλεγχος. Όταν διαπιστώσετε τη διαρροή, τότε θα είναι πολύ αργά για επιδιορθώσεις και δεν θα μπορούν να γίνουν μπαλώματα.
Εσείς όπως λέτε, δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τους κατοίκους της περιοχής, έχουν όμως οι κάτοικοι με εσάς, εάν καταλαβαίνετε τι εννοούμε……..
Κύριε Στ. Θεοδωρακόπουλε, δήμαρχε Αιγιαλείας,
Επειδή δηλώνετε πολλά τις τελευταίες μέρες σχετικά με την κατασκευή του σκουπιδότοπου στην Παπανικολού, (δεν αξίζει να απαντήσουμε στο παραλήρημά σας) και προτείνετε να ορίσουν οι κάτοικοι επιτροπές για τον έλεγχο της κατασκευής του έργου και της λειτουργίας του, ΕΜΕΙΣ οι κάτοικοι Δυτικής Αιγιαλείας, σας λέμε ότι με έξοδά μας θα σας κατασκευάσουμε «εξοχικά σπίτια», εκεί στο χώρο πρασίνου που θα δημιουργηθεί και θα φροντίσουμε να έχετε νερό κατευθείαν από τις πηγές που βρίσκονται κάτω από το χώρο του σκουπιδότοπου που θέλετε να φτιάξετε.
Επίσης οι δηλώσεις σας ότι θα λειτουργήσει για 1-2 χρόνια, δείχνουν ότι δεν ξέρετε τι σημαίνει Χ.Υ.Τ.Α.  Γιατί κύριε δήμαρχε, όταν κατά τη λειτουργία του είναι απαραίτητη η παρακολούθηση, μπορείτε να μας πείτε τι θα γίνει μετά όταν δεν θα παρακολουθεί κανείς και θα μείνουν θαμμένα τα σκουπίδια; Ποιος θα ελέγχει τότε τη διαρροή;
Όσο για το ότι θέλετε να «ελαφρύνετε» τους δημότες του Αιγίου από τα δημοτικά τέλη (γιατί αυτό μόνο σας ενδιαφέρει), από το υπέρογκο ποσόν που πληρώνει τώρα ο δήμος για την αποκομιδή των σκουπιδιών, γιατί δε λέτε ότι το κόστος παρακολούθησης και συντήρησης του Χ.Υ.Τ.Α. είναι ίσο εάν όχι υψηλότερο από αυτό της αποκομιδής; Τέλος, συνεννοηθείτε με τον εργολάβο, γιατί απ’ ότι φαίνεται ακόμα δεν ξέρετε τι θέλετε να κατασκευάσετε: Χ.Υ.Τ.Α. ή Χ.Υ.Τ.Υ.;
Πως θέλετε να σας εμπιστευθούμε κύριε δήμαρχε, όταν ακόμα και για την ανακύκλωση που υποτίθεται ότι κάνει ο δήμος, ψεύδεστε; Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Δεν είστε άξιοι ούτε ανακύκλωση να κάνετε. Ακόμα και εκεί παραπλανάτε τους δημότες. Εκτός εάν τα απορριμματοφόρα του δήμου μας είναι τόσο σύγχρονα που κάνουν αυτόματα διαλογή και ανακύκλωση. Δεν είμαστε της άποψης: «όχι στην πόρτα μου, ας πάνε στην πόρτα του διπλανού». Η κάθετη διαφωνία μας είναι στην επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, η οποία είναι όχι απλώς ακατάλληλη, αλλά  ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ.
Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι εμείς από την πλευρά μας, είμαστε ΕΔΩ και θα κινηθούμε με όλα να νομικά μέσα που διαθέτουμε, ΟΧΙ με τα ΜΑΤ και θα αποτρέψουμε το «μοντέρνο» έργο που θέλετε να κατασκευάσετε.
Εσείς από την πλευρά σας και η πολιτεία γενικότερα, ας αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Οι 12 Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Δυτικής Αιγιαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: