Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Έγγραφο - βόμβα για το Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπακτίας


Ο Δήμος διαμαρτύρεται προς την εταιρεία ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ (Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Κωνσταντίνος Σταύρου - εργολάβος που έχει αναλάβει και την κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού) ότι πριν από μερικές εβδομάδες «είχε προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα διαρροής στραγγιδίων από τον ευρισκόμενο σε παύση λειτουργίας ΧΥΤΑ σε παρακείμενο ρέμα στην περιοχή Βλαχομάνδρας». Μάλιστα όπως αποδείχθηκε από τον επιβλέποντα του έργου, η διαρροή συνέβη από βλάβη σε αντλητικό μηχάνημα. 

 Το έγγραφο του Δήμου αναφέρει ακόμη, απευθυνόμενο στην εταιρεία ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ: «Το αδικαιολόγητο αυτό πρόβλημα, όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και για την αποφυγή οποιασδήποτε μελλοντικής διαρροής, θα πρέπει να γίνει η άμεση αντικατάσταση του προαναφερόμενους αντλητικού μηχανήματος, ώστε να προλαμβάνεται οποιαδήποτε μελλοντική διαρροή». Ακόμη ο Δήμος ζητά να γίνει άμεση δειγματοληψία από τον χείμαρρο για να διαπιστωθεί το μέγεθος της μόλυνσης από τη διαρροή. Τέλος ο Δήμος ζήτησε να ληφθούν ακόμη και πειθαρχικά μέτρα κατά του προσωπικού της εταιρείας που εκτελούσε βάρδια στο σημείο.

«Μετά από όλα αυτά, είναι δυνατόν να μην ανησυχούμε; Ποιος μας εγγυάται πως παρόμοια μόλυνση, από την ίδια εταιρεία δεν μπορεί να συμβεί και στη δική μας περιοχή»; αναρωτήθηκε με δηλώσεις που έκανε στον «Κόσμο» ο δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής Γιάννης Σταυρόπουλος. Δήλωσε δε πως οι κάτοικοι δεν αντιδρούν μόνο για την καταστροφή του περιβάλλοντος (στο δάσος ζουν πολλά άγρια ζώα, υπάρχουν φωλιές αγριογούρουνων, πτηνών κλπ), αλλά φοβούνται και για τις μελλοντικές επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή τους η λειτουργία του ΧΥΤΑ, όπως συνέβη και στην Ναύπακτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: