Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δυτικής Αιγιάλειας

 Στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα προσφύγουν, σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δυτικής Αιγιάλειας προκειμένου να ακυρώσουν την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παράλληλα δηλώνουν ότι θα αναζητήσουν αστικές και ποινικές ευθύνες για διασπάθηση του δημοσίου χρήματος από όσους εμπλέκονται στην παράνομη κατασκευή του ΧΥΤΑ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής: «Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού.
Όπως εκθέσαμε τεκμηριωμένα στην ανωτέρω συνεδρίαση, η κατασκευή του έργου είναι παράνομη διότι, εκτός των άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου 2012 ότι δεν θα χρηματοδοτήσει έργα ΧΥΤΑ διότι παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον, σύμφωνα με αυτή, χρειάζεται άλλη διαχείριση των απορριμμάτων που να στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή και στην ανακύκλωση. Δηλαδή την ακριβώς αντίθετη από αυτή που προωθεί η Περιφέρεια και ο Δήμος Αιγιάλειας.
Η κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού εκτός από περιβαλλοντικό έγκλημα είναι και οικονομικό σκάνδαλο διότι το κόστος δεν θα καλυφθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως γίνεται στις άλλες χώρες, αλλά από τις δημόσιες επενδύσεις δηλαδή από χρήματα του ελληνικού λαού. Είναι φανερό ότι η επιλογή για την κατασκευή ΧΥΤΑ δεν έγινε για να αντιμετωπίσει το πράγματι οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια αλλά για την εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων.
Εμείς, από τη δική μας μεριά δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να ακυρώσουμε τη σύμβαση που θα υπογραφεί και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την οριστική λύση του προβλήματος αυτού στην περιοχή μας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για ανακύκλωση, κομποστοποίηση και αξιοποίηση των απορριμμάτων. Επιπλέον, θα αναζητήσουμε αστικές και ποινικές ευθύνες για διασπάθηση του δημοσίου χρήματος από όσους εμπλέκονται στην παράνομη κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού». 
πηγή thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: