Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ 29/09/12

  Το Σάββατο 29/09/12 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Αιγίου η εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία πολιτών Αιγιάλειας  για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με τη δημιουργία Εταιρείας κοινωνικής βάσης .
  Ομιλητές ήταν η Αγγελική Φωτεινού, εκπρόσωπος της εν λόγω πρωτοβουλίας στην Αιγιάλεια, ο Δημήτρης Δαμάσκος, εκπρόσωπος της prosynat (Πανελλήνια Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων),   ο Βασίλης Γιόκαρης, εκπρόσωπος της  Πρωτοβουλίας αντίστοιχης εταιρείας στην Αρκαδία,  ο Γιώργος Μπάλιας, καθηγητής στο Χαροκόπειο Παν/μιο, Σταύρος Αργυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε.  
  Απ’ όλους τους ομιλητές τονίστηκε το γεγονός ότι η χώρα μας είναι τελευταία στην Ε.Ε. στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και δε συμβαδίζει με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.  Σύντομα οι πολίτες θα υποχρεωθούν να πληρώνουν τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στη χώρα μας που δε συμμορφώνεται με την οδηγία που καθιστά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το διαχωρισμό των απορριμμάτων στο σπίτι και την ανακύκλωση. Τα Χ.Υ.Τ.Α. – Χ.Υ.Τ.Υ. και τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων δεν είναι λύσεις αλλά  περιβαλλοντικά εγκλήματα ακόμα και οικονομικά σκάνδαλα με τον τρόπο που προωθούνται σήμερα από την πολιτεία.
  Η μόνη λύση είναι να πάρουν την κατάσταση οι πολίτες στα χέρια τους με τη δημιουργία εταιρείας κοινωνικής βάσης, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι.
 Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 150 άτομα, μεγάλος αριθμός από τους οποίους δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εταιρεία. Οι πολίτες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το εγχείρημα αυτό κι έδωσαν ανοιχτό ραντεβού για επόμενη συνάντηση που θα γίνει πολύ σύντομα.