Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Απάντηση του δημάρχου Ερινεού για τις εξελίξεις του θέματος ΧΥΤΑ ΠΑπανικολού



Το παραπάνω έγγραφο είναι η απάντηση (μετά από τρεις μήνες) του δημάρχου Ερινεού κ. Βαρνακιώτη στην επιστολή που του κατέθεσε η Κίνηση Πολιτών Ερινεού (14-04-09) σε σχέση με τις εξελίξεις του θέματος ΧΥΤΑ Παπανικολού.
Η επιστολή περιείχε τα παρακάτω ερωτήματα:

1.Σε ποιο σημείο έχει φτάσει το θέμα Χ.Υ.Τ.Α. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ; Από ποιες υπηρεσίες και με ποια έγγραφα έχει περάσει έγκριση;
2.Τι ακριβώς λέει ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ;
3.Που έχει ενταχθεί το έργο; Από που θα αντληθούν τα χρήματα;
4.Έχει γίνει καινούρια χωροθέτηση?
5.Γνωρίζουμε ότι έχουν βγει τα φύλλα δημοπράτησης για καινούρια τεχνική μελέτη, έχει αναλάβει κάποιος μηχανικός? Ποιος?
6.Αληθεύει ότι η προσφυγή του Δήμου αφορά σε έκταση 31.218,8 τ.μ. περιμετρικά του χώρου που τελικά θα γίνει ο Χ.Υ.Τ.Α. και δεν επηρεάζει την υλοποίηση του στα υπόλοιπα 61.597,20 τ.μ., που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως «μη δασικά» (εφημερίδα ΠΡΩΤΗ 06/04/09);
7.Έχουν ήδη προχωρήσει οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις?

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ


Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε όλο το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Πρώτης της Αιγιαλειας (09/07) ξεκινά η δημοπράτηση του ΧΥΤΑ Παπανικολού. Παραθέτουμε παρακάτω το δημοσίευμα και τονίζουμε το μεγάλο ψέμμα: "... λέμε Χ.Υ.Τ.Υ. και όχι Χ.Υ.Τ.Α. γιατί θα θάβονται υπολείμματα σκουπιδιών, αφού στην περιοχή λειτουργεί ανακύκλωση για τα υπόλοιπα απορρίμματα..."

Αίσχος να υποτιμούν τόσο πια τη νοημοσύνη μας!!
Στο Δήμο Ερινεού σίγουρα δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Αλλά και στους άλλους δήμους (άλλοι έξι που θα φέρνουν τα σκουπίδια τους εδώ) λειτουργεί μόνο κατ' επίφαση και όλα τα σκουπίδια καταλήγουν στους ίδιους σωρούς. Επίσης όταν λέμε Χ.Υ.Τ.Υ. σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. εννοούμε χώρους όπου καταλήγουν τα βιοαποδομήσιμα (υπολείμματα των απορριμμάτων που δεν ανακυκλώνονται π.χ. οικιακά σκουπίδια, υπόλοιπα φαγητού κ.ά.), δηλαδή ένα μικρό ποσοστό των απορριμμάτων, τα οποία δεν μπορούν να ανακτηθούν και να ανακυκλωθούν. Για να λειτουργήσουν Χ.Υ.Τ.Υ. θα πρέπει πρώτα να έχει λειτουργήσει η ανακύκλωση και τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων . Ως γνωστό δεν υπάρχει κανένα εργοστάσιο ανακύκλωσης και επεξεργασίας στο νομό μας!